Članek je dodal: Administrator | Datum objave: 26. Oktober, 2011
Sorodne teme: Symantec
 

V organizacijah vse bolj uvajajo storitve v oblaku, pri tem pa poskušajo uskladiti potencialne koristi na eni in številne izzive na drugi strani. Symantec O3 bo organizacijam ponudil vpogled, nadzor in zaščito.

Symantec na konferenci Vision v Barceloni predstavlja novo platformo za varnost v oblaku


Barcelona, Španija, Symantec Vision 2011, 4. oktober 2011: Družba Symantec je danes na konferenci Vision v Barceloni uporabnikom njenih rešitev in partnerjem prvič pokazala svojo novo platformo za varnost v oblaku Symantec O3. Gre za rešitev, ki je zasnovana za zaščito vseh poslovnih aplikacij v oblaku in infrastruktur za oblak. Symantec O3 združuje možnosti za nadzor dostopa, zaščito podatkov in nadzor doseganja skladnosti. Vse to je na voljo v obliki ene varnostne rešitve, ki uporabnikom v velikih poslovnih okoljih omogoča, da razširijo svoje interne pravilnike varnosti za javne in zasebne storitve v oblaku.

Računalništvo v oblaku je eden izmed najpomembnejših trendov na področju IT. Organizacije sprejemajo koncept SaaS (zagotavljanje programske opreme kot storitev), pri tem pa se nadejajo, da bodo z javnimi in zasebnimi oblaki močno znižale stroške in poenostavile svoja okolja. Toda tukaj so vprašanja varnosti, doseganja skladnosti in zaupanja, ki še vedno pomenijo oviro za sprejetje nove platforme. Seveda te nove platforme za oblak niso ne-varne že same po sebi, temveč gre bolj za to, da še vedno pogrešamo celovite varnostne rešitve in rešitve za doseganje skladnosti.

Symantec O3 bo pomagal zapolniti to vrzel, tako da bo vzpostavil novo točko nadzora varnosti, prek katere bo za vse storitve v oblaku dosledno uveljavljena varnost identitete in podatkov. Symantec O3 ponuja tri ključne ravni varnosti. Raven nadzora dostopa do oblaka nadgrajuje obstoječo infrastrukturo za preverjanje pristnosti, ki že obstaja v organizaciji. Raven varnosti podatkov temelji na Symantecovih vodilnih tehnologijah za šifriranje DLP in PGP ter omogoča avtomatizirano odkrivanje, blokiranje in šifriranje zaupnih podatkov, preden se ti shranijo v oblaku. A to še ni vse. Symantec O3 je v vrsti z vsem prometom v oblaku, zato raven vpogleda združuje vse varnostne dogodke, povezane z oblakom, ter tako ponuja osnovo za rešitev za celovit nadzor oblaka.

Symantec v svoji nedavno opravljeni raziskavi ugotavlja, da je 44% glavnih in izvršilnih direktorjev previdnih, ko gre za selitev njihovih za poslovanje ključnih aplikacij v oblak, 76% pa jih kot glavno skrb navaja vprašanje varnosti. Symantec O3 bo organizacijam omogočil, da se z zaupanjem lotijo hitrejše selitve poslovnih sredstev v javne in zasebne oblake.

Spremljajte nas na Tweeterju: Symantec O3 je nova platforma za varnost v oblaku, ki omogoča vpogled, nadzor in zaščito: http://bit.ly/obeuOf.

Razpoložljivost

Symantec O3 je na voljo v programu Beta, končna različica pa bo predvidoma na voljo v letu 2012. Za več informacij obiščite www.symantec.com/O3.  

 

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.